fbpx

Vigyázz, kész, Halloween!

brumilogo

Vigyázz, kész, Halloween!

| 2015. október. 10. | Vigyázz, kész, Halloween! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Október utolsó napja nem más, mint az ősi kelta pogány ünnep, melyet a világ Halloween-ként ismer. Boszorkányok, szellemek, varázslók, ez a nap a maskarákról és az édességekről, no meg a sütőtökről szól. Milyen jelmezt öltsenek a kis ördögök? Mit játszunk a kis boszorkákkal? Összeállításunkból kiderül. Sőt egy krémesen édes, különleges sütőtök leves recepttel is készültünk, melyből a legkisebbek is kaphatnak.

Boszi jelmez

Végy egy fehér pólót, vagy még inkább egy szürke tunikát, kardigánt, a lényeg, hogy hosszú legyen. Keríts elő egy szürke vagy fekete leggings-et, és már csak egy seprű hiányzik, no meg egy nagy kalap, és kész is van a boszorka jelmez. A legszuperebb, ha együtt vágtattok végig az utcán, lábatok között a seprűkkel.

Arcfestés az ovisoknak

Az arcocskákra rajzolhatsz pókhálót, a szemeket lilára festheted, a haját borzold össze. Arra azonban ügyelj, hogy minden esetben olyan arcfestéket válassz, mely könnyen lemosható szappannal, meleg vízzel, mely hypoallergén, és nem tartalmaz parabéneket.

Erősíti az immunendszert

Az ősz egyik nagy slágere a sütőtök. Ebből a rendkívül tápláló, egyszerű, mégis sokféleképpen elkészíthető, finom húsú alapanyagból egy ördögien egyszerű receptet ajánlunk, melyet a legkisebbek is bátran befalhatnak. A sütőtök gazdag vitaminban és ásványi anyagokban, megtalálható benne elsősorban az A és B vitaminok több fajtája, jelentős C-vitamin forrás, emellett pedig magas a kálium-, foszfor-, vas-, réz-, és mangántartalma is. Az eredetileg Dél-Amerikában őshonos növényben található antioxidánsok és karotinoidok, – mely utóbbiaknak szép sárga színét köszönheti-, megkötik a szabad gyököket, és így erősítik az immunrendszert is.

Ördögi sütőtökleves naranccsal

Hozzávalók:
600g sütőtök megtisztítva
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma
1 szál sárgarépa
2 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj (de lehet olíva is)
1 liter zöldségleves (főzheted kockából is, ez esetben válaszd azt, amelyik nem tartalmaz ízfokozót!)
1 teáskanál zöldfűszer (ez lehet kakukkfű, borsikafű, majoranna, vagy akár ezek keveréke)
1 csipet őrölt szerecsendió
1 deci narancslé

esetleg bors (kiváltható borsikafűvel)

Elkészítés:

Tisztítsd meg a hagymát, a fokhagymát, a répát, majd vágd kis darabokra a tökkel együtt. Forrósítsd fel az olajat, és pár perc alatt futtasd meg a zöldségeket rajta.  Borítsd az egészet a zöldséglevesbe, a fűszerekkel együtt és hagyd bugyogni 20-30 percet, amíg megpuhulnak a hozzávalók. Amikor készen vagy nem kell mást tenned, mint összeturmixolni az egészet és egy kis narancslével megbolondítani. Tálalás előtt kóstold meg, és ízesíts utána, a család szája íze szerint.

Schütz Gabriella

Megosztás


Mindjárt mutatom...