fbpx

Nem kell otthon ülnöd a kisbabával

brumilogo

Nem kell otthon ülnöd a kisbabával

| 2015. november. 11. | Nem kell otthon ülnöd a kisbabával bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Azért mert éppen gyermeket vársz vagy kisbabád van, attól még nem kell a négy fal között gubbasztanod. Tarts be néhány szabályt, és irány a nagyvilág! Rengeteg klassz program, új élmény, és érdekes ember vár rád, akár pocakos vagy, akár babakocsit tolsz már. Lássuk csak, mivel töltheted el az idődet!

Pocakos programok

Foglalkozz magaddal és a babáddal, hiszen a legtöbb, amit adhatsz most magadnak és neki, az az egészséges, harmonikus, önmagával békében élő, boldog, várandós édesanya. Ma már rengeteg kismamáknak szóló tréning, terápia, és módszer segít, hogy rátalálj önmagadra, felkészülj magára a szülésre, az új életedre, a szülőségre. Megtanulhatsz relaxálni, meditálni, járhatsz kismama jógára, készülhetsz a szülésre vízben az AquaNatallal, vagy a kismama watsuval, eljárhatsz tornázni, vagy beiratkozhatsz autogén tréningre, MET terápiára, hogy felold a benned lévő félelmeket, szorongásokat, vagy egyszerűen csak ellazulj.

Járhatsz még baba-mama klubokba is, ahol találkozhatsz más kismamákkal, akiket többé-kevésbé ugyanazok a kérdések foglalkoztatnak, mint téged, így ez remek fórum arra, hogy beszélgessetek, megosszátok egymással érzéseiteket, tapasztalataitokat.

Ha pedig éppen eleged van abból, hogy várandós vagy, nehéznek és rendkívül fáradtnak érzed magad, vagy csak ki szeretnél kapcsolni, vegyél egy kismama masszázs bérletet. A szakember kezei alatt biztonságban tudhatod magatokat, és tested, lelked végre megpihenhet. Hiszen a táguló medence, a pattanásig feszülő izmok és szalagok okozta fájdalmakat, izomfeszüléseket tudja oldani a masszázs, továbbá jó hatással van a depresszióra, ellazít, ezáltal csökkenti a stresszt, és oldja a feszültséget.

Babás barangolások

Ha már megszületett a kisbabád, vagy több kisgyerek is rohangál körülötted, akkor sem kell bezárva tevékenykedni a lakásban. Annyi érdekes hely, program kínálkozik, csak rá kell keresni a megfelelő csatornákra: rengeteg online magazin és portál foglalkozik gyermek programajánlókkal.

A legkedveltebb helyek mind a babák, mind az anyukájuk szempontjából az élményparkok és játszóházak, ahol rossz idő esetén fedett helyen sok érdekes programmal, kézműveskedéssel, játékkal, játszó, ugráló alkalmatossággal várják a kicsiket és nagyokat. Jó idő esetén pedig lehet kinn csúszdázni, hintázni, lovagolni, állatokat simogatni, libikókázni, vagy akár kisvonatozni (Seholsziget élménypark; Szentendrei Skanzen; Bodor major szabadidőpark).

Aki a természet szépségeit kedveli, rengeteg babakocsival is látogatható kirándulóhely és érdekes tanösvényvárja. (Rózsika-forrás és Solymári Szarka vár; Dera-patak szurdokvölgye- Pilisszentkereszt; Gyadai tanösvény-Katalinpuszta).

Azoknak, akik pedig inkább a vízért és a wellness-ért rajonganak, érdemes kipróbálniuk olyan bababarát fürdőket és vízi élményparkokat, melyek kielégítik a kisgyerekes családok minden igényét. Itt ugyanis amellett, hogy feltöltődsz, mozoghatsz, úszhatsz is – mindezt úgy, hogy kisbabádat is biztonságban tudhatod. (Kolping Hotel –Alsópáhok; Hotel Aquarell – Cegléd; Sonnentherme élményfürdő – Ausztria)

Bármerre is indulsz, egyedül pocakosan, vagy kisgyerekkel, kisbabával, mindig legyen nálad elegendő folyadék, feltöltött mobiltelefon, és tisztasági csomag. Kerüld el a szélsőséges helyzeteket, a túlzsúfolt tereket, vagy a kietlen pusztaságokat. Soha ne rohanj, mindig szánj elég időt magadra. Végezetül pedig mosolyogj, hiszen rád bízták a világ legnagyobb kincsét, egy életet, a gyermekedet.

Schütz Gabriella 

Megosztás


Mindjárt mutatom...