fbpx

Mesebeli varázserdő 5. fejezet

Mesebeli varázserdő 5. fejezet

| 2017. október. 10. | Mesebeli varázserdő 5. fejezet bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Brumi Maci újra itt van! És micsoda kalandokba csöppent! Miután elköszönt a sellőkirálytól, egyből belefutott a céltalanul lófráló madárijesztőbe.

– Üdvözöllek vándor! Mi járatban errefelé? – szólt a bábu.
– Szervusz madárijesztő! Épp a Fellegvárba tartok a vásárra. – mondta Brumi.
– A Fellegvárba? Nocsak, nocsak. Mit szólnál, ha elkísérnélek egy darabon?
– De madárijesztő, én úgy hallottam, hogy ha kiteszed a lábad az erdőből, elveszted a varázserőd, és nem tudsz többé beszélni.
– Hm, igaz. Csak annyira unatkozom. Hiába tudok beszélni, ha nincs kivel. – mondat szomorúan a madárijesztő.
– Hát, éppenséggel van itt valami, amiben segíthetnél. Úgy döntöttem, hogy a vásárlóimnak kedveskedek egy játékkal, amíg hazaérek az új áruval a Fellegvárból.

Brumi Maci beavatta a madárijesztőt a szabályokba, és elmesélte, hogy a vásárlások értéke alapján kerül a vevők neve az egyes üstökbe. Mivel azonban a bábu feje tele volt szénával, csak nagy vonalakban jegyezte meg, amit a medve mondott neki.

Így most 20 óráig mindenki neve duplán kerül be a vásárlásához tartozó legnagyobb üstbe, mert a mackót segítő madárijesztő hadilábon áll a számokkal. 

Közben úgy elrepült az idő, hogy hősünk elérte az erdő szélét. Bár már nagyon közel volt a cél, a medvénket még egy utolsó meglepetés itt is érte. Hogy pontosan mi? A mese befejező részéből 20 órakor minden kiderül.

Megosztás


Mindjárt mutatom...