fbpx

Brumi Maci és a mesebeli varázserdő

Brumi Maci és a mesebeli varázserdő

| 2016. október. 10. | Brumi Maci és a mesebeli varázserdő bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy medve, aki a szíve mélyén mindig is mackónak érezte magát. Nem fűlött a foga se a morgáshoz, se a rémisztgetéshez, és a téli álmot is inkább tervek szövögetésére használta, mintsem lustálkodásra. Ezt a barátságos és céltudatos mackót Brumi Macinak hívták.

Hősünk igen hamar rátalált arra az időtöltésre, amiben a legnagyobb örömét lelte: a kereskedésre. Barátai egyre többször fordultak hozzá, ha valamire szükségük volt, hiszen tudták, hogy medve kománkra mindig számíthatnak. Miután Brumi családalapításra adta a fejét, és a saját szemével látta, mekkora örömet okozhat egy- egy gyerekholmi, úgy döntött, saját boltot nyit.

A macinál mindent lehetett kapni, ami Hetedhétországon innen és túl kisdedek számára készült. Volt itt tündék szőtte varázstipegő, koboldok kovácsolta babakocsi és sárkánytűztől izzó gyereklámpa. Mindezt természetesen a legnagyobb odafigyeléssel és körültekintéssel válogatta össze Brumi.

Ahhoz, hogy készleteit feltöltse, a maci évente egyszer elindult, és átszelte az egész királyságot. Elköszönt kedvesétől és két kis medvebocsától, akik alig várták, hogy hazatérjen. Brumi Maci ilyenkor elképesztő kalandokon ment keresztül, de dacolva a veszéllyel, addig nem hátrált, míg össze nem gyűjtötte a legjobb portékát vevőinek.

Útjaira magával vitte mozgó boltját is, mert soha nem lehet tudni, mikor lesz szükség egy törpék faragta gyerekülésre. Miután összepakolta batyuját, medvénk neki is vágott a dimbes-dombos tájnak. Ment, ment, mendegélt, egészen addig, amíg el nem érte a sejtelmesen remegő varázserdőt.

Ez az a hely, ahol bármi megtörténhet; fényes nappal is bagolyhuhogás és denevérszárny-csapkodás várja a behatolókat. Így hát Brumi nyelt egy nagyot, és veszélyt nem ismerve kocsijával együtt megindult a zord fák szegélyezte ösvényen. Szeretett mackónk viszont nem jutott messzire, mert ahogy betette a lábát az erődbe, egy sötét árny máris az útját állta.

Ki lehet vajon a titokzatos alak? Barát vagy ellenség? A következő részben mindenre fény derül!

Megosztás


Mindjárt mutatom...