fbpx

Babamasszázs? Neked is menni fog!

Babamasszázs? Neked is menni fog!

| 2016. január. 01. | Babamasszázs? Neked is menni fog! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Az érintés az a legelső nyelv, amit a kisbabád megért. Használd ki ezt az ősi egészségvédő módszert, melynek segítségével elmondhatod, mennyire szereted őt. Így biztos alapokon nyugvó, szoros köteléket építhetsz ki vele, mely megkönnyíti számára és számodra is az életet. Nem utolsósorban még jótékony hatással is bír, hiszen a masszírozott kisbabák sokkal nyugodtabbak, békésebben alszanak, és érzelmileg stabilabbak, kiegyensúlyozottabbak.

Emlékszem, először tiszta olaj lett minden, utána nem is kellett testápolóval kennem a kisbabámat, de a lábamat sem. Az első mozdulataim esetlenek, ügyetlenek voltak, de hamar ráéreztem arra, hogy az egymás szemébe révedés, a szemmel láthatóan jóleső simító mozdulatok többet érnek annál, hogy nem tökéletesen hajtom végre a mellettem fekvő, akkorra már az olajcseppektől fénylő könyv lapjain sorakozó fogásokat. Azóta is masszírozom majdnem minden nap az idő közben már óvodás kislányomat, aki ha kimaradna a reggeli pár perces rítus, már magától reklamál.

Legelső nyelv

A magzati korban, az anyaméh védelmében a kisbaba teljes biztonságban érzi magát, mely alapjaiban rendül meg a születéssel. A gyengéd masszázs, ahogyan az édesanya érinti újra a kicsi bőrét, kezének melege közvetítheti újra a már jól ismert, megtapasztalt biztonság érzését a baba felé. Az anya, vagy éppen az édesapa és baba között szoros kötődés alakul ki, kapcsolatukra pozitívan hat a babamasszázs, mely jó alkalom arra, hogy mélyebben megismerjék egymást, közös, minőségi időt töltsenek el egymás társaságában. A masszázs által megérthetjük csecsemőnk reakcióit, bízni és hinni kezdünk benne, és ezzel együtt önmagunkban is, így kiépül közöttünk az a bizalmi szint, mely a jövőben elengedhetetlen a jó kapcsolathoz.

A legklasszabb mellékhatások

A babamasszázs titkait az indiai nők nagyon is jól ismerik, jótékony hatásait minden lány már kiskorától kezdve megtanulja. A masszázs alkalmával a bőr puhábbá válik, a keringés javul, a kicsi ellazul. Az egyszerű mozdulatok teljesen átmasszírozzák a kisbaba hasát, bélrendszere azonnal képes megszabadulni a fejlődött gázoktól, így a hasfájás, a puffadás csak egy rossz emlék marad. Már az első masszírozás után jelentkeznek a kedvező hatások, a kicsik egy esti masszírozást követően jobban, békésebben alszanak, nyugodtabbak. A masszírozott babák erősebbek, izmosabbak, gyorsabban fejlődnek, és az immunrendszerük is ellenállóbb, könnyebben teremtenek kapcsolatokat, nagyobb az önbizalmuk, érzelmileg stabilabbak, kiegyensúlyozottabbak.

Hidegen sajtolt növényi olaj az ideális

A masszázshoz a legjobb választás a könnyen felszívódó, tápláló, hidegen sajtolt növényi olajok, mint amilyen a sárgabarackmag-, vagy a jojoba olaj, esetleg a shea vaj. Lényeges, hogy az arcon ezekből csak pár cseppet, pár grammot alkalmazzunk, ez is éppen elég, hogy hidratálja a bőrt, és a masszázst megkönnyítse. Az illóolajokkal bánjunk csínján, hiszen nem szabad elfelejtenünk, ezek nagyon tömény koncentrátumok, akár allergizálhatnak is. Ha mindenáron szeretnék egy kis illatot kölcsönözni, akkor egy cseppnél ne használjunk többet a 100%-os, hígítatlan, hamisítatlan alpesi levendula illóolajból (Lavandula angustifolia), mely csak még jobban támogatja a reggeli masszázs energiáinak erejét. Az egy csepp illóolajat mindenféleképpen oldjuk fel legalább 15ml hordozó olajban a masszázs előtt.

Bízz magadban!

Nem kell masszőrnek lenned ahhoz, hogy gyengéden masszírozd a kisbabádat, hidd el, neked is menni fog. Persze ha szeretnél tanulni, vagy csak egy közös izgalmas, tartalmas programot a babáddal együtt, ma már számtalan profi babamasszőr osztja meg veled tudását, hogy még tökéletesebben érinthesd a kicsit. A legfontosabb azonban, hogy bízz magadban, hiszen te vagy a legjobb anyukája a kisbabádnak, és te ismered őt a legjobban. Ne feledd, kapcsold ki a telefont, fűtsd be a szobát, és szenteld a kisbabádnak a következő tíz-tizenöt, esetleg húsz percet. Nincsenek kőbe vésett szabályok, tedd azt, ami mindkettőtöknek jól esik, amennyi ideig jól esik. Íme, egy pár perces gyakorlat, mely tetszés szerint továbbfejleszthető:

A masszázst kezdjük a mellkasnál, melyet körkörös mozdulatokkal simítunk át, utána következik a has, melyet az óramutató járásával megegyező irányba masszírozunk, majd a lábakat és a kezeket se hagyjuk ki, akár pár tornázó mozdulatot is bevethetünk. Megfordítva a kicsit a háton is nagy simító mozdulatokat végezzünk. Végül az arc, és a kisbaba feje következik, gyengéden óvatos mozdulatokkal simogassuk át a kicsit. Mindig figyeljük a kisbaba reakcióit, és ennek megfelelően reagáljunk mi is.

Schütz Gabriella

Megosztás


Mindjárt mutatom...