fbpx

Andris közlekedik!

brumilogo

Andris közlekedik!

| 2016. február. 02. | Andris közlekedik! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tegnap délután majd szívbajt kaptam! Andris játszott a földön, a szőnyegén. Gőgicsélt, gurgulázott, fordult hasra, fordult hanyatt, minden rendben volt. Két, azaz kettő percre hátat fordítottam neki, amíg bepakoltam a tiszta ruhákat a szekrényébe. Egyszer csak – gyanús csönd. Ijedten hátrapillantok… Semmi! Nincs ott a gyerek!! Eltűnt!!!

Tán még fel is sikoltottam, hiszen ez nem lehet, nem vihették el az ufók! Rohantam ki az előszobába, hát a konyha küszöbénél hasal boldogan. Világot lát! Egy igazi felfedező! Kár, hogy a térképen már csak olyan kevés fehér folt van, pedig az lehetne majd az ő hivatása: földrajzi felfedező!

Majdnem felkaptam, hogy megölelgessem, egyrészt a nagy szeretet, másrészt a megnyugvás miatt, de szerencsére nem tettem, inkább hagytam, hogy menjen tovább. Közlekedjen. Felfedezzen. Mert ez a legfontosabb, most ez a munkája. Andris most keményen dolgozik!

Alig vártam, hogy hazajöjjön végre Tamás. Persze ma tovább kellett bennmaradnia délután, de csak megérkezett. Sikerült rá is frászt hoznom, amit nem mondott, csak furcsán viselkedett. Izgatottan négykézlábra ereszkedett, és így ügetett fergeteges tempóban végig a lakáson. „Megőrültél?!” − kérdeztem. „Dehogy, csak ellenőrzöm, milyen veszélyek leselkednek itthon a fiamra” – felelte. Én meg a fejemhez kaptam. Jesszusom, még jó, hogy van apja is ennek a gyereknek, mert ha rajtam múlna, hát két nap múlva simán a konnektorba nyúlkálhatna…

Így legalább hasznosítottam magam, hoztam papírt, ceruzát. Én is lehasaltam. Kórusban számoltuk a konnektorokat – oda védőt kell nézni a neten. Ki kell cserélni a konyhai székeket olyanra, amit nem tud feldönteni Andris, ha belekapaszkodik. Az értékesebb könyveket feljebb kell tenni, övé lehet majd a könyvespolc alsó része. A gyógyszeres fiókot biztonsági zárral kell ellátni. Szerencsére a mosógépünk gyerekbiztos, a mosogatógépre pedig figyelni kell. A nappaliban csúszik a szőnyeg, arra is keresünk megoldást. Ha mást nem, hát feltekerjük. Csak egy-másfél évről van szó.

Andris azóta többszörösen próbára tette a biztonsági intézkedések hatékonyságát. Heteken át kúszott keresztül-kasul a lakásban. Aztán egyszer csak felült! Bugyborékoló kacagással nyugtázta, hogy megint új elem került az eszköztárba. Hamarosan mászásba ereszkedett az ülésből, és megindult. Két-három napig csak komótosan, majd mint a mérgezett egér. Alig győzöm követni. A legújabb, két órával ezelőtti produkció: az állás. Ahányszor felhúzza magát a kiságy rácsába kapaszkodva, bugyborékoló kacagással nyugtázza, mennyire ügyes és erős.

És tényleg. Ő a legügyesebb csecsemő a világon. Csak így tovább, kisfiam!

Megosztás


Mindjárt mutatom...